Daniel Arthuus

David Hoack:

David Hoack (7-10-1940, 18-2-2018). Was een agressieve man die zijn dierlijke ras, de homosapiens, en zijn pleziertjes opdrong aan het landschap. David geloofde namelijk in het natuurlijke recht van de sterkste en zag de privileges die daarmee gepaard gingen als gerechtvaardigd. Alle 7 miljard mensen op deze wereld zijn superieur aan de andere organismes in zijn ogen.

Echter had David een tweede persoonlijkheid. Eentje die zijn leven, als hij ze niet gescheiden hield, kapot zou maken. David erkende in het landschap namelijk een bepaalde autonomie en erkende ook de tragedie van het menselijke bestaan voor natuurlijke ecosystemen. Hij droeg de collectieve schuld van het verstoren van het Holoceen en de opkomst van het Antropoceen, het tijdperk van de mens.

Deze tweestrijd binnen dit historisch legendarisch figuur triggerde mij om binnen mijn atelier onderzoek te doen naar zijn leven en zijn beweging, The Claimscape Movement. Ik doe onderzoek naar het proces van wat David, mijn alter ego, heeft doorgemaakt in zijn persoonlijke leven en als leider van The Claimscape Movement. Vanuit alle berichten in de media en gesprekken met zijn volgers probeer ik een duidelijk beeld te scheppen van wie deze man nu daadwerkelijk was en hoe hij de wereld heeft veranderd en hoe de wereld hem heeft veranderd. Ik zie hoe de wereld hem heeft opgegeten en uitgespuugd, hoe zijn houding naar de wereld fluctueerde tussen fascinaties, afgunst en verrotte trots.

Boomstam Walk Pieta Rusthut page 6 - 7 David Hoack